International Scoliosis Awareness Day

De Vereniging van scoliosepatiënten organiseerde op 28 juni 2014 voor de eerste keer International Scoliosis Awareness Day (ISAD). Doelstelling van deze dag was om scoliose zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, de kennis over scoliose te vergroten, begrip te kweken voor scoliosepatiënten en hun omgeving en hen te steunen.


De vereniging richtte zich dit jaar vooral op publiciteit rond deze dag, vooral op maatschappelijke bewustwording en het vergroten van het besef over de impact van scoliose op het persoonlijk leven en dat van deelgenoten. Uiteraard is een dergelijke campagne ook gericht op het verbreden van de kennis over scoliose. Gezien de korte voorbereidingstijd kunnen we in 2014 nog geen specifieke activiteiten in het land organiseren.


Ook in 2015 staat weer een ISAD gepland. Daarvoor doen we nu alvast een oproep aan onze achterban om ideeën naar ons op te sturen. Wat kunnen we doen om van ISAD 2015 een succes te maken? Welke creatieve ideeën zijn er en wat kunnen we doen op locatie? Wij zullen één en ander dan volgend jaar coördineren en een programma samenstellen.

Heb je ideeën over hoe we ISAD in 2015 kunnen invullen, dan horen we dat graag via een e-mail aan bestuur@scoliose.nl

Speciaal voor ISAD2014 ontwikkelden wij een aantal posters. Deze zijn hier terug te zien.


Acquisitie, commerciële activiteiten en promotie van behandelaars of behandelingen naar aanleiding van ISAD worden niet op prijs gesteld.