terug

Spineweek

20-05-2012

De Vereniging van scoliosepatiënten is aanwezig op de Spineweek (RAI Amsterdam van 28 mei t/m 1 juni 2012) in de stand van Scoliosis Patients Europe, een nieuw samenwerkingsverband tussen scoliosepatiëntenverenigingen uit Nederland, Duitsland en Zwitserland. De Spineweek (http://spineweek2012.com/) is een uniek wetenschappelijk congres waar ca 2.500 wervelkolomchirurgen uit de hele wereld bijeen komen om de laatste ontwikkelingen rond scoliosezorg te bespreken en ideeën uit te wisselen. De Spineweek geeft de vereniging de mogelijkheid om kennis te nemen van de internationale ontwikkelingen op het gebied van scoliosezorg en deze te vertalen naar haar achterban. Vanuit de stand van Scoliosis Patients Europe zullen in een internationale setting de belangen van scoliosepatiënten over het voetlicht worden gebracht naar de behandelaars en de medische industrie.

Scoliosis Patients Europe (www.scolpat.eu) is een nieuw internationaal samenwerkingsverband van scoliosepatiëntenverenigingen dat op initiatief van de Vereniging van scoliosepatiënten is opgericht. De doelstellingen zijn:

  • scoliosepatiënten, behandelaars en de industrie bij elkaar te brengen op een inertnationaal niveau
  • informatie verstrekken over de mogelijkheden tot behandeling van scoliose en het creëren van een platform voor het delen van patiëntervaringen
  • het initiëren van samenwerking tussen scoliosepatiëntenverenigingen, behandelaars en de medische industrie
  • het kennis nemen van en entameren van (internationaal) medisch onderzoek


Scoliosis Patients Europe verwacht in de komende jaren haar basis te verbreden in meerdere landen ten behoeve van de belangenbehartiging van scoliosepatiënten. De Vereniging van scoliosepatiënten zal hieraan haar bijdrage leveren in het belang van scoliosepatiënten in Nederland.