Wat doet de vereniging?

De Nederlandse Vereniging van scoliosepatiënten is in 1981 opgericht door scoliosepatiënten en ouders van scoliosepatiënten. De vereniging behartigt de medische, maatschappelijke en andere belangen van scoliosepatiënten en hun familie en vrienden.

 

Je kunt bij ons terecht voor betrouwbare informatie. Die informatie vind je op deze website, in onze folders, het boek of op de dvd. Leden krijgen ieder kwartaal het laatste nieuws in het tijdschrift Wervelingen. Verder kun je via de vereniging andere patiënten ontmoeten. Er zijn informatiebijeenkomsten, een internetforum en andere leuke gelegenheden om samen te komen, zoals scoliosecafés.

 

De vereniging zet zich in om vroegtijdige ontdekking van scoliose te bevorderen en om de kwaliteit van de scoliosezorg in Nederland te verbeteren. Dit doen wij in de eerste plaats voor de circa 60.000 mensen met scoliose en voor hen die direct betrokken zijn, zoals ouders en partners. Maar we richten ons ook op zorgverleners, zorgverzekeraars, overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties.